Anjas tuin

Je tuin opleuken met eigen ontwerpen

Geplaatst op

Is de tuin wat saai aangekleed en zou je graag een opknapbeurt willen geven aan het uiterlijk en indeling van je tuin? Dan kun je natuurlijk rond neuzen op het internet om mooie en vooral dure nieuwe spullen te kopen, maar heb je weleens overwogen om zelf aan de slag te gaan? Je kunt namelijk absurd veel spullen en decoratie zelf ontwerpen doormiddel van hout. Hout kun je bewerken, overschilderen en vorm geven wat het dus ideaal maakt om mooie spullen van te maken wat ook nog eens een hoop scheelt in je portemonnee. In deze blog nemen we dan ook graag wat ideeën met je door die je eventueel zou kunnen overwegen om zelf te maken.

Tuinmeubelen

Uiteraard kun je meubels creëren met tuinhout. Je kunt er mooie banken, tafels en picknick tafels van maken. Je zou voor een mooie zithoek zelf gebruik kunnen maken van houten pallets. Als je kijkt op internet zie je al onwijs veel voorbeelden van mooie ruime zithoeken die je goed kunt plaatsen onder bijvoorbeeld een overkapping. Doordat de meubels van hout zijn is het mogelijk om deze meubels te voorzien van een likje verf. Vind je de kleur al mooi van zichzelf? Dan is het aan te raden om het hout in elk geval te voorzien van lak. Dit zorgt ervoor dat het hout langer mooi blijft en er geen groei van mos en verwering ontstaat. De meubels kun je uiteraard opleuken doormiddel van plantenpotjes en kussentjes

Opbergruimtes

Opbergruimtes zijn ook gemakkelijk te maken van hout. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping, tuinhuis, schuurtje of een opbergbox voor je kussens. Ook hier geld dat het lakken voor lange levensduur zorgt. Zeker met opbergmaterialen dat andere spullen dient te beschermen zullen goed waterdicht en stevig moeten zijn.

Vlonders

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om je tuin een kleine verhoging te geven bij bijvoorbeeld het zit gedeelte met een vlonder. Uiteraard is het ook mogelijk om je complete grond ermee te bedekken, al zorgt dat wel voor veel eentonige kleuren. Vlonders zorgen ervoor dat je niet gauw blubberen en andere troep onder je schoenen krijgt en straalt warmte uit. Wel hebben vlonders meer onderhoud nodig en een kortere levensduur ten opzichte van tegels, wel iets om rekening mee te houden als je hiervoor kiest.

Plantenbakken en borders

Last but not least! Je kunt natuurlijk ook van tuinhout mooie borders en plantenbakken maken. Zo zorg je voor een mooie eenheid, bepaal jezelf het formaat en kan je de tuin één laten worden door de kleuren zelf in eigen hand te hebben.

Tuinhout leverancier

Het is natuurlijk wel belangrijk om te zorgen dat je genoeg hout in huis hebt. Omdat je wellicht veel hout nodig hebt, en al helemaal als je al het bovengenoemde wilt uitvoeren, is het verstandig om het hout bij je te laten leveren. Dit scheelt onwijs veel tijd en kan veel autoritten en benzine geld besparen. Op zoek naar een goede leverancier? Onlinetuinhout.nl is de Tuinhout leverancier die je zoekt! Check de website en vind het ideale hout voor jouw ontwerp. 

Gerelateerde berichten

Over ons

In Anjastuin nemen we met je door wat je kunt doen om je tuin op en top te maken.

Contactgegevens

Via info @ anjastuin.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden